Renovera badrum kostnad för arbete och material?

När du ska renovera ditt badrum är kostnaden självklart en viktig del av arbetet men det finns mycket att tänka på innan du sätter igång för att försöka undvika de problem som kan uppstå vid en renovering. Vi på Fixzit hjälper dig med frågor och svar.

Ett av de absolut viktigaste besluten vid en badrumsrenovering är att alltid anlita en hantverkare som har godkänd branschbehörighet för att renovera badrum. Se även till att du får ett våtrumsintyg för att renoveringen är gjord enligt gällande branschregler. Kontrollera att företaget innehar F-skattsedel och att det finns ansvarsförsäkring. På Fixzit har vi den erfarenhet och kunskap som krävs för en korrekt utförd renovering av badrum.

Planering vid badrumsrenovering

Det är viktigt att planera för att få en lyckad badrumsrenovering, det kan spara både tid och pengar. Utbudet är väldigt stort när det gäller badrumsinredning från budget till mer exklusiv inredning.

Förutom beslut om kakel, klinker eller våtrumsmatta så måste badrummet planeras. Ska det finnas badkar eller dusch, eller kanske båda? Ska toalettstol och handfat bytas ut? Ska tvättmaskinen stå i badrummet? Vilken typ av förvaring ska finnas i badrummet?

Gör en skiss av badrummet. Mät upp längd, bredd och höjden. Skissa även in om dörren går inåt eller utåt. Fundera på om du vill behålla placeringen av den befintliga installationen eller om det är något du vill flytta eftersom det medför extra kostnad. Behövs det dras om el för belysning och handdukstork? Behöver golvbrunnen eller andra rör bytas ut?

Har du frågor kring planering och utförande av din badrumsrenovering kan vi på Fixzit VVS hjälpa dig.

Viktigt att renoveringen är utförd enligt gällande branschregler

Det är viktigt att anlita en kunnig och auktoriserad entreprenör när du utför en badrumsrenovering. På Fixzit VVS är vi utbildade för gällande i branschreglerna och utför badrumsrenoveringen och installationsarbetet efter regelverket, vilket bland annat försäkringsbolag och större beställare kräver.

Syftet med branschreglerna för Säker Vatteninstallation är att minimera risken för vattenskador, legionella-tillväxt, brännskador och förgiftning och ge fastighetsägaren en trygg renovering och installation. Branschreglerna ställer krav på både VVS-företaget som utför arbetet och produkterna som används vid renovering.

VVS-företaget som utför renoveringsarbetet ska kunna genomföra en säker vatteninstallation med särskilt utbildade VVS-montörer och arbetsledare som är auktoriserade.

Kostnad för att renovera ett badrum?

Det är en fråga som vi på Fixzit VVS ofta får och det är svårt att svara på eftersom priset på badrumsporslin, kakel, klinker och badrumsinredning är varierande. Men, om man bortser från val av material och badrumsinredning så är det bästa att ta fram ett utförligt underlag på vad som skall göras och förutsättningarna t.ex. har det renoverats tidigare? I så fall när? Underlag i väggar/golv- stenmaterial eller trä, storlek på badrummet, o.s.v. så ligger ett medelpris på ca: 25 000 – 30 000 kr / kvm golvyta.

Storlek på ett normalstort badrum

Ett normalstort badrum ligger oftast på ca 4-5 kvadratmeter i lägenhet och ca 5-6 kvadratmeter i en villa. Det innebär att kostnaden för att renovera ett badrum hamnar på ca 100-150,000 kronor i lägenhet och 150-180,000 kronor i en villa. Observera att detta endast är riktpriser eftersom materialval när det gäller kakel och klinker och valet av badrumsinredning har en stor betydelse för den totala kostnaden.

Behöver du hjälp med badrumsrenovering?

Har du frågor eller behöver hjälp med att renovera ditt badrum är du välkommen att kontakta oss på Fixzit så kommer en av våra rörmokare ut och tittar och ger förslag på åtgärder.

Vi utför badrumsrenovering i följande områden:

Fixzit VVS AB och våra rörmokare kan hjälpa dig med VVS-tjänster på en rad olika orter i Stockholms län.

Stockholm City:
Kungsholmen, Norrmalm, Södermalm och Östermalm.

Södra Stockholm: Botkyrka, Bredäng, Enskede, Ekerö, Gnesta, Farsta, Haninge, Huddinge, Hägersten, Hölö, Järfälla, Järna, Liljeholmen, Nacka, Nykvarn, Rönninge, Salem, Skarpnäck, Sköndal, Södertälje, Södermalm, Tumba, Tyresö, Årsta och Älvsjö.

Norra Stockholm: Bromma, Danderyd, Djurgården, Hässelby, Kista, Lidingö, Sollentuna, Solna, Spånga, Sundbyberg, Täby och Vällingby.