Social Network

Email: [email protected] | Tel: 08-34 99 48
Email: [email protected] | Tel: 08-34 99 48

Renovera badrum kostnad för arbete och material?

Renoverat badrum

När du ska renovera ditt badrum är kostnaden självklart en viktig del av arbetet men det finns mycket att tänka på innan du sätter igång för att försöka undvika de problem som kan uppstå vid en renovering. Vi på Fixzit hjälper dig med frågor och svar.

Ett av de absolut viktigaste besluten vid en badrumsrenovering är att alltid anlita en hantverkare som har godkänd branschbehörighet för att renovera badrum. Se även till att du får ett våtrumsintyg för att renoveringen är gjord enligt gällande branschregler. Kontrollera att företaget innehar F-skattsedel och att det finns ansvarsförsäkring. På Fixzit har vi det som krävs.

Planering vid badrumsrenovering

Det är viktigt att planera för att få en lyckad badrumsrenovering, det kan spara både tid och pengar. Utbudet är stort när det gäller badrumsinredning, det är därför viktigt att börja med att sätta en budget för din badrumsrenovering och sedan planera efter den. Förutom beslut om kakel, klinker eller våtrumsmatta så måste badrummet planeras.

Ska det finnas badkar eller dusch, eller kanske båda? Ska toalettstol och handfat bytas ut? Ska tvättmaskinen stå i badrummet mm? Vilken förvaring ska finnas i badrummet?

Gör en skiss av badrummet. Mät upp längd, bredd och höjden. Skissa även in om dörren går inåt eller utåt. Fundera på om du vill behålla placeringen av den befintliga installationen eller om det är något du vill flytta eftersom det medför extra kostnad. Behövs det dras om el för belysning och handdukstork? Behöver golvbrunnen eller andra rör bytas ut?

Viktigt att renoveringen är utförd enligt gällande branschregler

Det är viktigt att anlita en kunnig och auktoriserad entreprenör när du utför en badrumsrenovering. På Fixzit är vi utbildade för gällande i branschreglerna och utför badrumsrenoveringen och installationsarbetet efter regelverket, vilket bland annat försäkringsbolag och större beställare kräver.

Syftet med branschreglerna för Säker Vatteninstallation är att minimera risken för vattenskador, legionella-tillväxt, brännskador och förgiftning och ge fastighetsägaren en trygg renovering och installation. Branschreglerna ställer krav på både VVS-företaget som utför arbetet och produkterna som används vid renovering.

VVS-företaget som utför renoveringsarbetet ska kunna genomföra en säker vatteninstallation med särskilt utbildade VVS-montörer och arbetsledare som är auktoriserade.

Kostnad för att renovera ett badrum?

Det är en fråga som vi på Fixzit ofta får och det är svårt att svara på eftersom det finns massor av olika priser på badrumsporslin, kakel och klinker samt badrumsinredning. Men, om man bortser från val av material och badrumsinredning så är det bästa att ta fram ett utförligt underlag på vad som skall göras och förutsättningarna t.ex. har det renoverats tidigare? I så fall när? Underlag i väggar/golv- stenmaterial eller trä, storlek på badrummet, o.s.v. så ligger ett medelpris på ca: 25 000 – 30 000 kr / kvm golvyta.

Storlek på ett normalstort badrum

Ett normalstort badrum ligger oftast på ca 4-5 kvadratmeter i lägenhet och ca 5-6 kvadratmeter i en villa. Det innebär att kostnaden för att renovera ett badrum hamnar på ca 100-150,000 kronor i lägenhet och 150-180,000 kronor i en villa. Observera att detta endast är riktpriser eftersom materialval när det gäller kakel och klinker och valet av badrumsinredning har en stor betydelse för den totala kostnaden.

Behöver du hjälp med badrumsrenovering?

Har du frågor eller behöver hjälp med att renovera ditt badrum är du välkommen att kontakta oss på Fixzit så kommer en av våra rörmokare ut och tittar och ger förslag på åtgärder.

Vi hjälper dig med badrumsrenovering – Kontakta oss

 

Vi utför badrumsrenovering i följande områden:

Södra Stockholm: Botkyrka, Bredäng, Enskede, Ekerö, Gnesta, Farsta, Haninge, Huddinge, Hägersten, Hölö, Järfälla, Järna, Liljeholmen, Nacka, Nykvarn, Rönninge, Salem, Skarpnäck, Sköndal, Södertälje, Södermalm, Tumba, Tyresö, Årsta och Älvsjö.

Norra Stockholm: Bromma, Danderyd, Djurgården, Hässelby, Kista, Lidingö, Kungsholmen, Norrmalm, Sollentuna, Solna, Spånga, Sundbyberg, Södermalm, Täby, Vasastan, Vällingby och Östermalm.