Social Network

Email: [email protected] | Tel: 08-34 99 48
Email: [email protected] | Tel: 08-34 99 48

FAQ – Vanliga frågor och svar från rörmokaren

Att installera nya eller väsentligt ändra vatten- och/eller avloppsinstallationer, t.ex. inreda nytt duschrum kräver bygganmälan, lyssna med din kommun.

  • är tre gånger vanligare än bränder i svenska hem.
  • drabbar villaägare mer än fyra gånger oftare än inbrott.
  • är sexton gånger vanligare än skador på grund av åsknedslag och storm.
  • intfäffar över 75 000 gånger varje år.
  • kostar samhället 5 000 000 000 kronor årligen.
  • går att förebygga

Men det är förhållandevis få som sätter sig in i vad som kan göras för att förebygga vattenskador. Speciellt vid nybyggnation borde det vara en självklarhet eftersom det går att undvika de vanligaste vattenskadorna genom att använda moderna material och metoder.

Ja. Eftersom varje resa till kund kostar pengar tar vi betalt för det. Vi tycker inte att våra fasta kunder skall betala för att vi skall åka till eventuellt blivande kunder. Kostnaden är dock ringa (300 kr + servicebil enligt gällande zon) och får dras av från priset om det blir affär.

Det är svårt att lämna ett exakt pris på vad det kostar att installera en diskmaskin eller tvättmaskin, men en sån typ av installation kan kosta allt från 988 kr – 6 000 kr, beroende på omständigheterna t.ex. finns avlopp, vatten och el i närheten. Riktpris är 2 500 kr om ingen elektriker behövs.

Behöver du hjälp med att installera en diskmaskin eller tvättmaskin är du välkommen att kontakta oss på telefon: 08-34 99 48

Våra rörmokare hittar du på följande orter: Stockholm, Södertälje, Nykvarn och Järna. Vi utför arbeten över hela Stockholms län.

I arbetstiden räknas även restid till och från arbetsplatsen, ev. materialanskaffning och tid- material rapportering in. Därför blir det längre tid än den faktiska arbetstiden som möntören är på plats.

Bokstäverna och förkortningen VVS betyder som många inte vet; Värme, Ventilation och och Sanitet, och avser de installationer av rör- och ventilationssystem som normalt förekommer inomhus i byggnader

Ja, för att undvika stopp och driftstörningar bör du testa funktionen på säkerhetsventilerna minst en gång per år.

En normal montörslön i Stockholm är ca 180 kr/timme + socialavgifter ca 58 kr, avtalspension, 20 kr, semesterersättning 25 kr = 283 kr på 440 kr timdebitering blir det 157 kr över som skall täcka in företagets omkostnader t.ex. telefoner, bilar, lokaler, verktyg, försäkringar, arbetsledning, mm. mm.

Ja, det är energisnålt för fastigheten att installera vattenburen golvvärme men endast om man gör på rätt sätt annars blir det inte det. Därför rekommenderar vi att ni tar kontakt med proffs när det gäller installationen och leverans av material.

 

Fler vanliga frågor

Vi får en hel del återkommande frågor om VVS från våra kunder. En del har enklare svar än andra och därför har vi valt att ta fram en lista på de allra vanligaste frågorna. Självklart är du välkommen att kontakta oss för vidare information på telefon: 08-34 99 48Vad gör vi?Varför välja oss?AvloppsrensningVärmepumparGolvvärmeBadrumsrenoveringPriser

Fick du inte svar på din fråga?

Ring oss

Ring oss på 08-FIXZIT (08-34 99 48) så ska vi hjälpa er!

Maila oss

Fyll i vårat kontaktformulär på vår kontaktsida eller skicka oss ett mail med din fråga till [email protected] så svarar vi inom 24h